Imaginea României – o perspectivă a studenţilor europeni

Grupul de Initiativã pentru Promovarea Imaginii României (GIPIR) si Universitatea din Bucuresti organizeaza in ziua de 12 decembrie a.c., între orele 11.00-14.00 la Rectoratul Universitatii din Bucuresti, sala senatului dezbaterea cu tema: “Imaginea României – o perspectivă a studenţilor europeni”.

Subiectele supuse discuţiilor se vor centra în jurul avantajelor mobilităţii studenţeşti, a percepţiei studenţilor veniţi din alte ţări europene asupra României şi a soluţiilor de îmbunătăţire a imaginii de ţară a României.

Vor participa membrii ai conducerii Universităţii din Bucureşti, profesori, lideri ai asociaţiilor studenţeşti din România şi din alte ţări europene, studenţi ERASMUS, alţi studenţi interesaţi de tema pusă în discuţie. Aceasta dezbatere este a doua din seria manifestãrilor „Tinerii si Imaginea României” initiate în cursul acestui an de organizatiile membre GIPIR.

Scopul proiectului, care se înscrie în seria de manifestãri dedicate imaginii Românei si brand-ului de tarã, este de a contrura identitatea nationala a romanilor în contextul integrãrii în Uniunea Europeanã si de a promova simbolurile nationale astfel încât sã poatã fi comunicat un mesaj pozitiv despre tarã si despre spiritul românesc pe toate canalele disponibile.

Grupul de Iniţiativă pentru Promovarea Imaginii României, cuprinde: Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi Străine (A.S.L.S.), Organizaţia Studenţilor la Electrotehnică (O.S.E.), Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (A.S.P.S.E.), Asociaţia Studenţilor Europeni (A.E.G.E.E.), Grupul de Atitudine Civică (G.D.a.C.), Liga Absolvenţilor şi Studenţilor Filierei Anglofone (L.A.S.F.A.), Liga Studenţilor la Automatică şi Calculatoare (L.S.A.C.), Junior Chamber International – Romania, sprijinite de Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Agenţia Socială a Studenţilor.

Iniţiativa este susţinută de Asociaţia Absolvenţilor Colegiului Superior de Siguranţă Naţională “Paideia”, Asociaţia pentru Cooperare Internaţională „Pontus Euxinus” si Core Target Media.

Diaspora Romania

Diaspora LIVE